Acasă Actualitate Comisia Europeană urmăreşte cu îngrijorare evenimentele recente legate de sistemul judiciar din...

Comisia Europeană urmăreşte cu îngrijorare evenimentele recente legate de sistemul judiciar din România

-

Comisia Europeană a anunţat că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare evenimentele referitoare la reforma sistemului judiciar şi a codului penal din România şi va analiza legislaţia adoptată şi compatibilitatea acesteia cu standardele europene şi internaţionale, a declarat executivul comunitar, răspunzând unei solicitări a Agerpres privind recentele evoluţii din ţara noastră.

„Comisia urmăreşte îndeaproape şi cu îngrijorare evoluţiile în desfăşurare din România. Aşa cum am subliniat în mod repetat, lupta contra corupţiei şi asigurarea unui sistem judiciar independent şi profesionist este de primă importanţă. Acest lucru face parte şi din rapoartele elaborate de Comisie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În acest context, urmărim îndeaproape reformele sistemului judiciar şi ale Codului Penal din România. Vom examina legislaţia adoptată şi compatibilitatea acesteia cu standardele UE şi internaţionale în domeniu“, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar.

Mai multe persoane au protestat miercuri, pe holul Parlamentului, faţă de modificarea Codului de procedură penală, în timpul discursului din plen al premierului Viorica Dăncilă, care a prezentat stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.

De asemenea, în cursul serii mii de persoane au protestat la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară împotriva modificărilor adoptate la Codul de procedură penală, scandând lozinci împotriva Guvernului şi PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.