Polițiștii mehedințeni au organizat, ieri, o razie pe raza întregului județ pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale și a abaterilor comise de participanții la trafic.
În cadrul activităților, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, au aplicat 365 de sancțiuni contravenționale și au confiscat peste 500 de kilograme de produse alimentare, iar în ceea ce privește regimul silvic, aceștia au confiscat peste 19 mᶟ material lemnos. De asemenea, comercializarea de produse accizabile a fost în atenția polițiștilor, fiind confiscată cantitatea de 17.460 de țigarete. În cadrul activităților au fost efectuate 16 percheziții domiciliare, ocazie cu care s-a reușit recuperarea unui prejudiciu înregistrat în dosarele penale în valoare de peste 3500 de lei, reușind identificare a 2 autori în dosare rămase inițial cu autori neidentificați.
Din totalul amenzilor, 207 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului rutier. 49 de amenzi au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 65 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 220.000 de lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere, 11 certificate de înmatriculare și 10 plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.