6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza CCR în legătură cu...

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza CCR în legătură cu proiectul de modificare a Codului de procedură penală

-

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, marţi, să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la proiectul de modificare a Codului de procedură penală, scrie Mediafax.

Imaginea articolului Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza CCR în legătură cu proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va sesiza CCR în legătură cu proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă Mediafax că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, marţi, să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la proiectul de modificare a Codului de procedură penală. Judecătorii au luat această decizie în cadrul unei şedinţe a Secţiilor Unite de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De altfel, Ministerul Public şi-a exprimat îngrijorarea, marţi, referitor la maniera în care au fost adoptate unele modificări la Codul penal şi Codul de procedură penală, fără să se ţină cont de observaţiile CSM şi ale asociaţiilor profesionale.

„Ministerul Public îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modul în care au fost adoptate o serie de modificări ale Codului penal şi Codului de procedură penală, fără a fi luate în considerare observaţiile şi propunerile formulate de către Consiliul Superior al Magistraturii şi asociaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor, fără a exista o consultare şi o colaborare reală cu instituţiile judiciare învestite cu aplicarea legislaţiei penale”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.
Totodată, la nivelul Ministerului Public se face o analiză a aspectelor de neconstituţionalitate privind modificările aduse legislaţiei penale, care va fi înaintată subiecţilor cu drept de sesizare a Curţii Constituţionale, mai precizează instituţia condusă de Augustin Lazăr. Camera Deputaţilor a adoptat luni, proiectul de lege privind Codul de procedură penală, prin care procurorii vor avea interdicţie de a da informaţii în timpul urmăririi penale a unor persoane, după ce Comisia pentru legile justiţiei a dat în aceeaşi zi raport favorabil acestei iniţiative.

Anca DUMITRAŞCU
Anca DUMITRAŞCU
Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.