17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa 12 iunie este sărbătorită Ziua naţională a Federaţiei Ruse

La 12 iunie este sărbătorită Ziua naţională a Federaţiei Ruse

Ziua naţională a Federaţiei Ruse a început să fie aniversată la 12 iunie 1990, când Rusia şi-a declarat în mod oficial suveranitatea, după destrămarea Uniunii Sovietice, potrivit www.publika.md. Cu această ocazie, astăzi, Piaţa Roşie va fi transformată într-o scenă grandioasă, unde va avea loc un mare show, însoţit de reprezentaţii artistice şi tehnologice deosebite. În acelaşi timp, partidele de opoziţie au anunţat că vor organiza mitinguri de protest.
Seara va avea loc un concert, iar organizatorii spun că acesta va fi un adevărat show. Vor fi reproduse scene din cele mai importante evenimente din acest an: a 65-a aniversare a Victoriei, înmânarea ştafetei Jocurilor Olimpice şi Anul Profesorului. La concert vor cânta cei mai renumiţi artişti ai Rusiei. Show-ul va fi transmis în direct de către două posturi de televiziune ale ţării.

Ziua Rusiei va fi marcată şi în Moldova. La ora 12.00, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va avea loc un show inedit al rolerilor. Un grup de persoane pe role va prezenta un program special, pe un fundal muzical. Acţiunile sunt organizate de Liga tineretului rus.

Începând cu ora 14.00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale îşi va lua startul o cursă a motocicliştilor cu genericul „Rusia-Moldova-prietenie”, în cadrul căreia vor participa mai multe cluburi de bikeri din Chişinău. O coloană formată din 60 de motociclete cu drapele ale Rusiei, Moldovei şi ale altor ţări din Comunitatea Statelor Independente va circula pe străzile capitalei conform unui itinerar anterior stabilit.
Acţiuni dedicate Zilei Rusiei se vor desfăşura şi în alte oraşe ale ţării. La Cahul şi la Bălţi vor avea loc concerte festive. La Chişinău, Bălţi, Cahul, Taraclia, şi Edineţ în această zi vor fi distribuite 25 de mii de panglici în culorile tricolorului rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS