21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSummitul G7 din Canada: SUA şi UE vor discuta în următoarele săptămâni despre comerţul bilateral

Summitul G7 din Canada: SUA şi UE vor discuta în următoarele săptămâni despre comerţul bilateral

Președintele american Donald Trump a declarat în cadrul întrunirilor că Rusia ar trebui să participe la summitul G7 (cele mai bogate șapte state ale lumii). Trump a făcut declarația înainte de plecarea în Canada, unde are loc summitul de trei zile al G7. Majoritatea celorlalţi lideri şi-au exprimat opoziţia faţă de ideea lui Trump, care a fost susţinută doar de noul premier italian.

Trump este în relații tensionate cu ceilalți lideri din G7 din cauza sancțiunilor impuse de SUA importurilor de oțel și aluminiu, care ar putea duce la un război comercial. Trump va părăsi discuțiile sâmbătă dimineața pentru a pregăti întâlnirea de marți cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au stabilit că vor purta în următoarele două săptămâni un dialog cu privire la situaţia comerţului dintre cele entităţi, a declarat un oficial francez prezent la Summitul G7 din Canada, relatează Reuters.

În timp ce liderii G7 au încercat să-l convingă pe preşedintele american cu date despre importuri şi exporturi, în încercarea de a-i schimba convingerile, Trump a rămas ferm pe poziţii spunând că Statele Unite  sunt dezavantajate de comerţul internaţional.Se pare însă că Trump a schimbat tonul discuţiei după o întâlnire cu preşedintele francez Emmanuel Macron, spunând că liderul francez ajută la rezolvarea problemelor comerciale.(sursa:mediafax)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS