8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrăjitură rapidă de weekend: Prăjitură din pişcoturi şi cremă mascarpone

Prăjitură rapidă de weekend: Prăjitură din pişcoturi şi cremă mascarpone

Ingrediente:

40 de pişcoturi

Crema

250 g mascarpone

100 ml smântână pentru frişcă

2 linguri de zahăr pudră

vanilie (o linguriţă extract sau o lingură de esenţă )

Pentru însiropat pişcoturile

250 ml lapte

1 lingură cu vârf de zahăr pudră

vanilie (o linguriţă extract sau o lingură de esenţă )

Decor

50 – 60 g fulgi de cocos

50 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Se împarte cantitatea cremei în două părţi egale, iar într-una din ele se pune puţină cacao.Prima dată preparaţi crema. Puneţi într-un bol mascarponele, smântână pentru frişcă, zahărul pudră, vanilia şi mixaţi doar până când obţineţi o cremă consistentă. Apoi transferaţi-o într-un sac a pochè. Laptele îl amestecaţi cu zahărul pudră şi esenţa într-un vas şi începem să montăm prăjiturelele.

Însiropăm bine câte două trei perechi de pişcoturi. Puneţi crema pe toată lungimea pişcoturilor, acoperiţi cu perechile lor şi tăvăliţi-le apoi prin nucă de cocos. Procedaţi aşa până când terminaţi ingredientele. Topiţi ciocolata şi cu ajutorul unei furculiţe jucaţi-vă pe prăjiturele. Puneţi-le la rece câteva ore sau chiar peste noapte. Sunt mult mai bune a două zi. Poftă bună!

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS