5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Sute de elevi au fost premiaţi în cadrul unui concurs care încurajează consumul de lapte

Gorj: Sute de elevi au fost premiaţi în cadrul unui concurs care încurajează consumul de lapte

La Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu a avut loc joi festivitatea de premiere a concursului județean „BENEFICIILE CONSUMULUI DE LAPTE ȘI PRODUSE LACTATE”. La eveniment au participat autorităţile judeţene, precum şi peste 200 de elevi de la cinci şcoli din judeţ. Copiii au fost premiaţi cu produse lactate şi pachete cu rechizite, a declarat Ionel Dobre, director în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Consiliul Județean Gorj în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, a derulat în perioada 21.05.2018-5.06.2018 concursul județean „Beneficiile consumului de lapte și produse lactate”, în vederea implementării măsurii adiacente distribuției de lapte conform H.G. nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018.

Proiect pentru cinci şcoli

Proiectul s-a adresat elevilor din clasa pregătitoare și clasele I-VII de la următoarele unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu: Școala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu”, Școala Gimnazială „Constatin Săvoiu”, Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea”, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” și Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”. Concursul de creație s-a desfășurat pe echipe alcătuite din câte cinci elevi coordonați de un cadru didactic și a constat ca activitate practică în realizarea unui desen cu tema „Importanța consumului de lapte și produse lactate în alimentația copiilor”. Proiectul va fi continuat şi în anul următor de către autorităţile judeţene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS