10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea manualului școlar

PNL a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea manualului școlar

Liberalii au depus la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate a legii manualului. Este vorba despre legea inițiată de guvern când Liviu Pop era ministru al Educației, aprobată de Parlament săptămâna trecută, dar care nu rezolvă problemele de legalitate ale schimbării manualelor începută de Minister, pentru că nu retroactivează.
Potrivit HotNews.ro, deputatul PNL Florica Cherecheș a declarat că liberalii critică “instituirea unui monopol pe piață, criticăm faptul că legea nu are rigoare normativă, că instituie un paralelism legislativ”.

“Între legea manualului unic și Legea Educației sunt o mulțime de prevederi care sunt contradictorii și asta va stârni foarte multă confuzie și interpretări diferite și eronate ale textului de lege”, a continuat Cherecheș.

Aceasta a explicat că “în legea manualului sunt definite câteva categorii de manuale – manual de bază, manual școlar, manual opțional – și nu se știe exact pe care dintre acestea le va finanța Ministerul Educației, pentru că în legea educației se spune că Ministerul Educației asigură finanțarea pentru manualele școlare. Acum, cu aceste categorii, nu se știe exact cine și ce va finanța, ceea ce înseamnă că, probabil, tot părinții vor fi cei care vor trebuie să scoată bani din buzunarele lor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS