5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienții cu hepatită C: Asigurarea tratamentului cu interferon este pusă sub semnul întrebării

Pacienții cu hepatită C: Asigurarea tratamentului cu interferon este pusă sub semnul întrebării

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România trage un semnal de alarmă cu privire la posibila discontinuitate a asigurării tratamentului cu interferon free pentru pacienţii cu hepatită C. Reprezentanții pacienților cu afecțiuni hepatice cer Ministerului Sănătăţii şi CNAS să urgenteze finalizarea procedurilor pentru noul contract, astfel încât pacienţii cu hepatită C să fie trataţi în cel mai scurt timp posibil pentru a evita progresia bolii.

„Pe data de 10 mai, pe site-ul CNAS a fost publicat în transparenţă decizională documentul numit „Proiect Ordin privind modelul de contract, metodologia de negociere, încheiere şi monitorizare a modului de implementare şi derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat”. Deşi se specifica o perioadă de 10 zile pentru observaţii, nici până în prezent nu a fost publicată forma finală a ordinului. Având în vedere că actualele contracte exprimă într-o lună, iar termenul prevăzut negocierilor este de 60 de zile, întreruperile în tratamentul cu interferon free vor fi inevitabile. Ministerul Sănăăţii şi CNAS nu au anunţat când ar putea începe noul contract, astfel încât pacienţii şi medicii sunt în aşteptare”, arată reprezentanții Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, citati de HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS