14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea achiziţiilor publice, în dezbaterea Guvernului

Legea achiziţiilor publice, în dezbaterea Guvernului

Guvernul ar urma să modifice, în şedinţa de joi, Legea achiziţiilor publice. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că proiectul va scurta termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pe fondurile europene, amintește Agerpres.
Totodată, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri, la Palatul Victoria, că în şedinţele de guvern de joi şi de săptămâna viitoare, vor fi adoptate două ordonanţe de urgenţă şi normele de aplicare prin care se aduc modificări la Legea achiziţiilor publice. El a mai spus că există “o practică”, aceea de a contesta pentru orice motiv, fapt care a dus la blocarea unor investiţii importante.
“Am introdus câteva prevederi care vor face trimitere la o cauţiune pe care cei care vor să conteste trebuie să o depună atunci când contestă la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Cauţiunea este de 2% din valoarea estimată a contractului, dar cuprinsă în intervalul de 35.000 de lei până la 880.000 de lei. De asemenea, la instanţă, atunci când se depune o contestaţie, va fi un procent de 2% până la valoarea estimată a contractului de 100 de milioane de lei şi de 1% pentru contractele de peste un miliard de lei. Este un aspect pe care l-am discutat şi cu colegii noştri de la Comisia Europeană şi care au agreat într-un final acest lucru”, a precizat Teodorovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS