Gaițele

Trupa Teatrului Național este în deplasare în perioada aceasta și prezintă trei producții la trei festivaluri de teatru din țară. „Fête”, după Moliere, în regia Andreei Ciocîrlan, a fost prezentat pe 21 mai la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Teatru de la Buzău -BUZĂU IUBEȘTE TEATRUL, ce se desfășoară  în perioada 20 – 27 mai 2018 la Teatrul „George Ciprian” din Buzău.
Spectacolul Fête a fost un succes în Craiova, de la premieră și până acum, toate reprezentațiile jucându-se cu casa închisă. Următoarea reprezentație, de pe 24 mai, este deasemenea sold-out, iar câteva locuri mai sunt disponibile pe 2 iunie 2018.
Pe 22 mai Teatrul Național din Craiova este prezent la București, la FestCO 2018 cu Gaițele după Alexandru Kirițescu, în regia lui Alexandru Boureanu.
Toate cele 9 reprezentații din stagiunea 17/18 s-au jucat, de asemenea, cu sala mare a teatrului plină, iar ultima reprezentație este programată pe 1 iunie, de la ora 19.
Iar săptămâna următoare ducem electricitate și iubire și la Petroșani, la Gala Teatrului Dramatic “Ion D. Sîrbu”.
Pe 29 mai, Elefantul din cameră sau The Vibrator play va fi prezentat în cadrul galei, iar în Craiova îl mai puteți vedea abia stagiunea următoare.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.