7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMark Zuckerberg a admis în Parlamentul European că Facebook nu şi-a îndeplinit responsabilităţile

Mark Zuckerberg a admis în Parlamentul European că Facebook nu şi-a îndeplinit responsabilităţile

Mark Zuckerberg, patronul Facebook, şi-a cerut scuze, marţi, în faţa Parlamentului European, la fel cum a făcut-o şi în faţa congresului SUA, pentru lacunele reţelei sale sociale în protejarea datelor utilizatorilor, ilustrate de scandalul Cambridge Analytica.
Mark Zuckerberg a stat aşezat alături de preşedintele PE, Antonio Tajani, şi a fost foarte atent la întrebările liderilor de grupuri politice din legislativul comunitar.
Audierea de la Bruxelles s-a derulat în faţa unui public restrâns dar în cele din urmă a fost difuzată în direct pe internet, sub presiunea mai multor formaţiuni politice.
Informaţii false, ingerinţe din străinătate în alegeri sau dezvoltatori care utilizează într-un mod rău intenţionat informaţiile personale: Facebook nu şi-a îndeplinit responsabilităţile, a recunoscut Mark Zuckerberg.
“A fost o greşeală şi îmi cer scuze. A devenit evident, în cursul ultimilor doi ani, că nu am făcut destul pentru a împiedica ca instrumentele pe care le-am creat să fie utilizate şi în scopuri care provoacă prejudicii”, a recunoscut Zuckerberg în introducerea sa, aşa cum a făcut-o şi la Washington luna trecută.
Noile scuze prezentate de fondatorul Facebook i-au atras o admonestare din partea lui Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din PE. “Este deja a treia oară de la începutul anului. Cum vreţi să ne aducem aminte de dvs? Ca de unul dintre cei trei giganţi ai internetului, alături de Bill Gates şi Steve Jobs? Sau ca de un geniu ratat care a creat un monstru digital care ne distruge democraţiile?”, a spus politicianul belgian, întrebându-se care este gradul de control pe care îl exercită Zuckerberg asupra companiei sale.

Audierea lui Mark Zuckerberg la Bruxelles a avut loc cu trei zile înainte de intrarea în vigoare, vineri, a unei legislaţii europene care vizează protejarea mai bună a datelor personale ale europenilor, unele dintre cele mai avansate din domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS