5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVosganian despre pilonul II de pensii: Aceşti bani nu pot fi preluaţi la pilonul I de pensii sub nicio formă

Vosganian despre pilonul II de pensii: Aceşti bani nu pot fi preluaţi la pilonul I de pensii sub nicio formă

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a declarat marţi că oricine spune că pilonul II de pensii trebuie să se reîntoarcă la pilonul I şi să se suspende ignoră interesele pe termen lung ale românilor, el adăugând că aceşti bani nu pot fi preluaţi la pilonul I sub nicio formă, informează Agerpres.

„În legătură cu pilonul II de pensii, banii care sunt acolo şi care sunt într-o sumă de circa 9 miliarde de euro sunt banii românilor. Cetăţenii români sunt titularii de cont şi banii sunt proprietatea lor exclusivă, atât de exclusivă încât ei pot fi, în caz de deces, şi lăsaţi ca moştenire. Aceşti bani nu pot fi preluaţi la pilonul I de pensii sub nicio formă, cel puţin în actuala Constituţie. Oricine spune că pilonul II de pensii trebuie să se reîntoarcă la pilonul I şi să se suspende ignoră evoluţiile demografice pe termen lung, ignoră faptul că România are mare nevoie de instrumente de finanţare a echilibrelor macroeconomice şi preferă captivitatea într-un orizont pe termen scurt”, a precizat Vosganian, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă ar fi constituţională o ordonanţă care să sisteze aceste contribuţii şi să preia acele fonduri către pilonul I, Vosganian a afirmat că preluarea banilor din pilonul II la pilonul I de pensii ar fi o „fraudă la Constituţie, ar fi un abuz” şi aşa ceva nu crede că este posibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS