Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) vrea să achiziționeze locomotive și vagoane pentru transportul public feroviar de călători în valoare de 252 de milioane de euro, din fonduri europene, arată un comunicat transmis luni de autoritate, citat de Mediafax.

Proiectul privind achiziția de material rulant în valoare de 252 de milioane de euro (costuri eligibile) este prevăzut prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Consorțiul selectat de BEI-PASSA a început să lucreze la elaborarea documentației necesare achiziției de material rulant pentru transportul public de călători. Proiectul este cofinanțat de Fondul European Regional de Dezvoltare prin Programul Operațional Asistență Tehnică şi de bugetul de stat, are o durată de 20 luni şi va avea ca rezultat un studiu de fezabilitate în vederea pregătirii achiziţiei de material rulant, pregătirea contractelor de servicii publice în conformitate cu normele europene, specificaţii pentru proiectul de achiziţie de material rulant şi asistenţă în completarea cererii de finanţare pentru achiziţia de material rulant”, arată documentul.

Potrivit ARF studiul de fezabilitate va fi finalizat în toamnă și va sta la baza întocmirii caietului de sarcini din care va rezulta numărul și tipul de vehicule feroviare ce urmează a fi achiziționate.
Președintele ARF, Gigi Gavrilă, s-a întâlnit cu reprezentații consorţiului selectat să elaboreze documentația necesară. „Pe agenda discuțiilor au fost subiecte legate de consultanța studiului de fezabilitate, specificațiile funcționale pentru achiziția de material rulant, identificarea principalelor nevoi ale pieţei de material rulant din România, cerinţele tehnice ale viitoarei achiziţii de material rulant în funcție de costurile ciclului de viață și de întreținere, organizarea licitațiilor pentru contracte de servicii publice și procurarea materialului rulant etc.”, arată comunicatul.