11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO chitară care a aparținut lui Bob Dylan, vândută la licitație cu o jumătate de milion de dolari

O chitară care a aparținut lui Bob Dylan, vândută la licitație cu o jumătate de milion de dolari

O chitară emblematică pentru trecerea lui Bob Dylan de la folk la rock s-a vândut sâmbătă cu 495.000 de dolari la o licitaţie dedicată ”legendelor muzicii”, organizată la New York, informează Agerpres, citând AFP.

Chitara, un Fender Telecaster din 1965 care a aparţinut lui Robbie Robertson, chitarist al lui Bob Dylan, a fost folosită atât de Dylan, cât şi de Eric Clapton şi George Harrison, potrivit casei de licitaţii Julien’s Auctions care a organizat vânzarea. Valoarea ei fusese estimată la o sumă cuprinsă între 400.000 şi 600.000 de dolari.

Chitara a marcat trecerea interpretului de la piese folk precum „The Times They Are A-Changin” la perioada electrică şi melodii ca „Like a Rolling Stone”.

Printre alte chitare celebre adjudecate sâmbătă se numără primul astfel de instrument electric al lui George Harrison, un Hofner Club 40 vândut cu 430.000 de dolari, dar şi o chitară Fender Telecaster din lemn de trandafir fabricată pentru Elvis Presley în 1968, care a ajuns la un nou proprietar în schimbul sumei de 115.200 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS