6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarş automobilistic pentru autostrăzile Moldovei

Marş automobilistic pentru autostrăzile Moldovei

Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, au pornit, astăzi, într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni și A7 Suceava – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești, potrivit organizatorilor protestului. Aceștia solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii Autostrăzilor A8 și A7.

„Sute de mașini din mai multe județe – Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Galați, Vrancea, dar și din Brăila, Buzău, Harghita și Mureș, se vor deplasa încolonate spre destinația finală Piața Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17:00. De la Iași se va pleca sâmbătă la ora 7:00, din Piața Unirii”, au anunțat organizatorii, asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea Autostradă”.

De altfel, evenimentul a fost anunat încă de dimineaţă de Infotrafic. [Astăzi 19 mai 2018, începând cu ora 07.00, Grupul de inţiativă civică ”Împreună pentru A8” şi Asociaţia „Moldova vrea autostradă” organizează un marş motorizat spre Bucureşti cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că Moldova nu se poate dezvolta fără infrastructură de tip autostradă. Vehiculele participante la marş se vor deplasa pe două coloane din municipiul Iaşi, vor tranzita judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Ilfov şi intenţionează să staţioneze în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea”, a transmis Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă ca, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze manevre periculoase şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în teren.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS