10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Indonezia: Zece răniți într-o explozie la sediul poliției din Surabaya

(VIDEO) Indonezia: Zece răniți într-o explozie la sediul poliției din Surabaya

Susținători militari pe o motocicletă au detonat, astăzi o bombă în fața sediului poliției din Surabaya, cel de-al doilea oraș al Indoneziei, luni, la o zi după o familie de terorişti a comis o serie de trei atentate sinucigaşe, la trei biserici din oraș, cel puțin opt persoane pierzâdu-şi viaţa, potrivit http://time.com.
Purtătorul de cuvânt al poliției Frans Barung Mangera a declarat că șase civili și patru ofițeri de poliție au fost răniți în explozia de la complexul de poliție din Surabaya. Explozia a venit la doar câteva ore după ce poliția a spus că o familie, inclusiv fete în vârstă de 9 și 12 ani, au efectuat bombardamentele la cele trei biserici.
Bomba de la sediul poliţiei a fost transportată de un bărbat şi o femeie, pe o motocicletă, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. În înregistrări ale unei camere video de securitate, difuzate pe internet, se vede cum doi poliţişti opresc o motocicletă la poarta sediului poliţiei, înainte de explozie. În imagini se poate observa că pe motocicletă erau cel puţin două persoane; conform unor informaţii neconfirmate din presa locală, atentatorii aveau cu ei şi un copil.
Experții avertizează că atunci când se întorc terorisşrii, aceștia ar putea reprezenta o amenințare semnificativă.
Poliția declară că familia care a efectuat bombardamentele sinucigaşe de duminică s-a întors în Indonezia din Siria, iar ISIS este responsabilă de aceste acţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS