Acasă Actualitate Autorul atacului din Paris se afla în evidențele serviciilor de informații franceze

Autorul atacului din Paris se afla în evidențele serviciilor de informații franceze

-

Autorul atacului cu cuţit de sâmbătă seara din centrul Parisului este un tânăr de 21 de ani, născut în Cecenia, afirmă surse judiciare citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Tânărul figura în registrul pentru siguranţă naţională al serviciilor franceze de informaţii.

În acest registru figurează peste 10.000 de persoane, printre care se numără persoane suspectate de radicalism islamic sau care au legături cu grupările teroriste, dar şi membri ai grupărilor de extremă-dreapta.

Părinţii atacatorului au mers la sediul poliţiei pentru audieri.

Potrivit presei franceze, atacatorul era un tânăr născut în 1997 în Cecenia, însă nu a fost precizată naţionalitatea acestuia. Acesta a fost omorât de forţele de ordine, după ce a atacat cu cuţitul mai mulţi trecători din Paris.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.