16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Atac armat la Paris

O persoană a fost ucisă, iar alte patru, rănite, după ce un bărbat a atacat, sâmbătă seară, cu un cuţit, mai mulţi trecători, în Paris, în apropierea Operei, o zonă foarte frecventată de turişti, au anunţat autorităţile franceze, potrivit reuters.com. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti, scrie mediafax.

Atacatorul a strigat “Allah Akbar”. Procurorul francez Francois Molins a declarat reporterilor că unitatea anti-terorism va lansa o investigaţie, ţinând cont de modul de operare al agresorului. Preşedintele Emmanuel Macron a lăudat poliţiştii pentru “neutralizarea teroristului”. Franţa “nu va ceda niciun centimetru duşmanilor libertăţii”, a scris Macron pe Twitter. Premierul francez Edouard Philippe a precizat că primul apel la poliţie a fost primit la ora 20.47 (Ora României), iar forţele de ordine l-au ucis pe atacator la câteva minute distanţă.

 Identitatea atacatorului şi motivele care au stat la baza atacului nu a fost încă stabilite.

Statul Islamic a revendicat atacul, într-o postare via agenţia Amaq. „Autorul atacului din Paris este un soldat al Stat Islamic, iar operaţiunea a fost desfăşurată ca represalii împotriva statelor coaliţiei internaţionale antijihadiste din Irak şi Siria”, a relatat agenţia Amaq, ce aparţine grupării teroriste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS