16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea se va încălzi ușor în weekend

Vremea se va încălzi ușor în weekend

Meteorologii au anunţat că vremea se va încălzi ușor în weekend, în cea mai mare parte a țării. Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest și în Maramureș. Vor fi condiții de grindină și izolat cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane și în sud-est.

În regiunile intracarpatice, vreme caldă cu maxime de 26 de grade la Timișoara, Oradea și Baia Mare, 25 la Cluj și Sibiu, 24 la Brașov și 22 la Miercurea Ciuc. Începând cu orele amiezii se așteaptă averse, descărcări electrice, intensificări scurte ale vîntului și izolat grindină, local În zona de munte și în Banat și pe arii restrinse în restul zonei.

În sud, vor fi ploi slabe în primele ore ale zilei în Bărăgan și local averse, vînt și descărcări electrice în Oltenia și vestul Munteniei după amiază. Izolat sunt condiții de grindină și cantități de apă mai însemnate. La amiază vor fi 27 de grade la Drobeta, 25 la Craiova, Rm Vîlcea, Giurgiu și Buzău și 24 la Călărași.
În Dobrogea, sunt unele înnorări și izolat ploi slabe în prima parte a zilei. Maximele mai cresc față de ieri, 23 de grade la Tulcea și 20 la Constanța.
În Moldova este vreme în general frumoasă cu: 22 de grade maximă la Suceava, 24 la Iași, 26 în Bacău și Focșani și 24 la Galați.
În capitală, 10-12 grade dimineața și în jur de 25 de grade la amiază. Vor fi înnorări temporare și trecător vor fi ploi de scurtă durată.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în special după-amiază în regiunile sud-vestice, local la munte și doar izolat în vest și în centru. Vor fi condiții de grindină și izolat de cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul țării. În capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va suflă slab și moderat. 10-12 grade dimineață și 23-24 de grade la amiază.

Duminică vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, începând cu orele după-amiezii, în nord și în est, local la munte și pe arii restrânse în rest. Izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade la Suceava și 26 de grade la Timișoara și Oradea.
În București, cerul va fi variabil cu înnorări temporare. 8-11 grade dimineața și 24-25 de grade la amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS