21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă avioane noi tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în flota Tarom

Două avioane noi tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în flota Tarom

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că două aeronave ”moderne noi” vor intra în flota Tarom, ea afirmând că, în an centenar, îşi doreşte ”ca şi Tarom să prindă aripi”, potrivit companiei aeriene fiind vorba despre două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation).

”O altă veste bună ţine de Tarom. Mă bucur să anunţ această veste bună pentru Tarom. Vom începe vara cu două aeronave moderne noi, care vor intra în flotă. În an centenar dorim ca şi Tarom să prindă aripi, astfel încât compania să devină performantă, aşa cum era o dată şi să fie considerată una dintre cele mai performante companii la nivel european şi nu numai”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern de joi.

Potrivit unui comunicat de presă al Tarom, două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în exploatarea companiei, începând cu luna iunie a acestui an.

Plata pentru cele două aeronave tip Boieng 737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care Compania TAROM va putea utiliza la capacitate maximă potenţialul de transport de pasageri pe rutele existente şi alte rute noi. Aeronavele au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de 7 ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/mixte de aeronave, aprobat prin decizia Directorului General TAROM.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2300 de mile nautice (4259.6 km). Avem încredere că atât configuraţia celor două noi aparate de zbor, cât şi performanţele tehnologice vor transmite un mesaj puternic, semnat TAROM, în piaţa de profil din România.

La acest moment, TAROM este singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configuraţie şi utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi multe alte facilităţi pentru confortul şi plăcerea pasagerilor noştri.

“Prin reînnoirea flotei, Compania TAROM transmite un semnal vizibil, credibil şi puternic în piaţa de profil. Suntem o companie serioasă, care îşi construieşte atent creşterea în transporturile aeriene. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului Compania TAROM îşi recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noştri cât şi pentru angajaţii TAROM. Cu toţii avem nevoie să credem, din nou, că TAROM se poate reinventa şi poate recâştiga un loc onorabil pe piaţa de profil”, a declarat, potrivit comunicatului de presă, directorul general TAROM, Werner-Wilhelm Wolff.

Pentru că România parcurge Anul Centenarului, TAROM aduce o contribuţie simbolică celebrării noastre naţionale: aeronavele nou intrate în flota noastră vor purta numele iconice ale personalităţilor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS