5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePledoarii finale în dosarul "Gala Bute"

Pledoarii finale în dosarul „Gala Bute”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a programat, pentru miercuri, pledoariile finale în dosarul “Gala Bute”, în care Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului şi Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, au fost condamnaţi în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu şi redspectiv 5 ani de detenţie. Potrivit procurorilor, statul ar fi fost prejudiciat cu două milioane de euro, prin cheltuieli fictive pentru organizarea, în 2011, a galei în cadrul căreia Lucian Bute a boxat la Bucureşti.
Diverse firme au sponsorizat evenimentul pentru a primi, în schimb, decontarea la timp a unor lucrări finanţate de ministerul condus la acea vreme de Elena Udrea. La precedentul termen de judecată, avocatul său anunţa că aceasta se află în Costa Rica și că a primit statutul de refugiat politic.
Elena Udrea consideră că sentinţa pe care a primit-o, de şase ani de închisoare cu executare, este una abuzivă, fiind o victorie de etapă a sistemului. Aceasta a mai spus că nu acceptă să meargă la puşcărie, întrucât acuzaţiile „nu sunt probate cu nimic”. Udrea afirmă că mai are ași în mânecă și amenință cu dezvăluiri despre judecătorii de caz.
La termenul trecut, instanţa a respins o cerere depusă de avocaţii fostului ministru privind audierea acesteia prin videoconferinţă din Costa Rica. Tot atunci, avocaţii au invocat că Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica, însă susţinerile apărătorilor nu au fost probate prin documentele depuse la dosar, potrivit Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS