22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuardian: Cazuri de sclavie în rândul muncitorilor din construcții în Marea Britanie

Guardian: Cazuri de sclavie în rândul muncitorilor din construcții în Marea Britanie

Exploaterea muncitorilor este un fenomen larg răspândit în economia Marii Britanii, potrivit unui raport care indică nu mai puțin de 17 domenii în care riscul unor abuzuri este extrem de mare, de la rele tratamente, la neplata salariilor și chiar sclavie, relatează The Guardian, citat de HotNews.ro.

Construcțiile, reciclarea și service-urile auto sunt în topul domeniilor în care au fost înregistrate cazuri de sclavie, potrivit Autorității privind Abuzurile. De asemenea, agricultura, industria alimentară, pescuitul, industria de confecții, taximetria, retailul, munca domestică și asistența socială sunt menționate în raport.

După adoptarea în 2016 a Actului privind Imigrația, Autoritatea a dobândit noi atribuții în ceea ce privește investigarea cazurilor de abuzuri în toate domeniile profesionale, iar datele din raport reprezintă o sinte ză a primului an de activitate. Până acum, autoritatea se ocupa doar de cazurile de abuzuri în rândul muncitorilor din agricultură, industria alimentară și pescuit. Potrivit raportului, numărul situațiilor susceptibile de rele tratamente aplicate muncitorilor este în creștere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS