Acasă Actualitate Campanie naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin...

Campanie naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă

-

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) a lansat campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”.
Campania se derulează în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” – ROFSIP2016OS5A10P02, ce se implementează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni.
Campania urmăreşte prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă şi se implementează în perioada aprilie – decembrie 2018. Principalele activităţi care se vor derula în cadrul campaniei, precum şi modul de cooperare în vederea atingerii obiectivelor acesteia sunt:
– creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane;
– informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă;
– creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane;
– informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen;
– creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.