Acasă Actualitate Avioane ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat palatul prezidenţial din...

Avioane ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat palatul prezidenţial din Yemen

-

Avioanele coaliţiei conduse de Arabia Saudită au bombardat luni palatul prezidenţial din centrul capitalei Yemenului, Sanaa, controlată de rebelii houthi, provocând moartea a şase persoane, a informat agenţia de ştiri SABA controlată de rebeli, informează Agerpres.
Pentru moment nu există nicio confirmare din partea coaliţiei arabe, intrată în războiul din Yemen în 2015 pentru a-i învinge pe rebelii houthi care au cucerit zone importante din ţară, au preluat controlul capitalei şi au forţat guvernul să plece în exil.
Două lovituri aeriene au lovit palatul, precum şi case şi afaceri în apropiere de districtul Tahrir din centrul oraşului, a precizat agenţia SABA.
Postul de televiziune Sky News Arabia, cu sediul în Abu Dhabi, a afirmat că doi lideri houthi, între care şi Mohammed Ali al-Houthi, şeful comitetului revoluţionar suprem al grupului, se aflau în palat în momentul loviturilor aeriene, însă nu a a precizat ce s-a întâmplat cu ei.
Televiziunea Al Masirah controlată de rebelii houthi a anunţat că cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte 30 au fost rănite în bombardamente.
Arabia Saudită şi aliaţii săi acuză rivalul lor Iranul că îi înarmează şi îi susţine pe rebelii houthi – o acuzaţie respinsă atât de grupul armat, cât şi de Teheran.
Rebelii houthi susţin că luptă pentru suveranitatea Yemenului împotriva unui complot susţinut de Occident care vizează preluarea controlului ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

Legea referitoare la reducerea numărului de ore în învăţământ, promulgată de Iohannis

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial și liceal se va reduce. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea...

Foc de artificii cu măsuri sporite de siguranţă

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Olt vor efectua, în perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, acţiuni şi controale,...