15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord asigură că intenţia recent declarată de a se denucleariza nu este rezultatul presiunilor SUA

Coreea de Nord asigură că intenţia recent declarată de a se denucleariza nu este rezultatul presiunilor SUA

Coreea de Nord a dat asigurări că intenţia sa recent declarată de a se denucleariza nu este rezultatul sancţiunilor şi presiunilor SUA, avertizând Washingtonul să nu inducă în eroare opinia publică, relatează duminică agenţia Reuters, citată de Agerpres.

Statele Unite nu trebuie să „provoace în mod deliberat” Coreea de Nord desfăşurând active strategice în Coreea de Sud şi ridicând aspecte legate de drepturile omului, a transmis agenţia nord-coreeană de presă KCNA, citând un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Acesta a insistat că Washingtonul nu trebuie să interpreteze în mod greşit „intenţia iubitoare de pace” a Coreei de Nord drept un semn de slăbiciune şi să continue presiunile şi ameninţările militare.

Preşedintele american Donald Trump, care şi-a îmblânzit retorica faţă de Phenian în perspectiva apropiatei sale întâlniri cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, a afirmat că va menţine sancţiunile şi presiunile asupra Coreei de Nord şi nu va „repeta greşelile administraţiilor precedente”, subliniind că atitudinea sa dură a dus la recentele progrese.

La summitul lor istoric din 27 aprilie, Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae In au promis „denuclearizarea completă” a Peninsulei coreene, fără a evoca însă niciun pas concret în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS