16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvioane militare israeliene au bombardat poziţii Hamas din Fâşia Gaza

Avioane militare israeliene au bombardat poziţii Hamas din Fâşia Gaza

Aviaţia militară israeliană a efectuat raiduri aeriene în Fâşia Gaza, dar susţine că nu este implicată în explozia care s-a soldat cu moartea a şase membri ai mişcării islamiste Hamas, în centrul centrul teritoriului palestinian, relatează site-ul israelian Ynetnews.com, anunţă Mediafax.

Avioane militare israeliene au atacat poziţii ale mişcării islamiste Hamas în nordul Fâşiei Gaza, ca reacţie la trimiterea de către protestatari palestinieni a unor dispozitive de zbor de tip „zmeu”, cu sisteme incendiare, pe teritoriul israelian.

„Vom continua să acţionăm împotriva atacurilor teroriste. Organizaţia teroristă Hamas este singurul responsabil pentru activităţile de tip terorist din Fâşia Gaza”, a comunicat armata israeliană.

Oficialii militari israelieni au negat orice implicare în explozia produsă sâmbătă în zona Deir al-Balah, în centrul Fâşiei Gaza, soldată cu moartea a şase membri Hamas.

Aproximativ 1.100 de palestinieni au fost răniţi în urma confruntărilor cu armata israeliană produse vineri în timpul protestelor de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul. Sute de protestatari au pătruns în zona industrială Kerem Shalom, situată între Fâşia Gaza şi Israel, unde au incendiat mai multe clădiri, denunţând „ocupaţia israeliană”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS