Acasă Actualitate (VIDEO) Hawai: Mii de persoane, evacuate, după ce vulcanul Kilauea a erupt

(VIDEO) Hawai: Mii de persoane, evacuate, după ce vulcanul Kilauea a erupt

-

Vulcanul Kilauea din Hawaii a erupt, lava ajungând într-un cartier rezidențial, autorităţile dând ordin de evacuare pentru casele din apropiere, potrivit www.theguardian.com.
Autorităţile din Hawaii au spus că aburul și lava a ieşit dintr-o fisură din Leilani Estates, care este aproape de orașul Pahoa de pe insula Big. Rezidenții din Puna, aproximativ 10.000 de persoane, au fost obligați să se evacueze.
Erupţia vulcanului Kilauea a avut loc la câteva ore după ce un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter a avut loc în Hawaii, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

Autorităţile au avertizat încă de la începutul săptămânii cetăţenii din Hawaii în legătură cu posibilitatea ca vulcanul Kilauea să erupă.

Vulcanul Kilauea este situat în sud-vestul arhipelagului hawaiian, pe o insulă unde se află un parc naţional şi este o destinaţie preferată de turişti din întreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

VIDEO / Corneliu Papură: Nu ne pregătim să câştigăm meciurile amicale

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, nu s-a arătat îngrijorat de bilanţul jocurilor de verificare din Antalya. Tehnicianul explicat că în amicalul...