Acasă Actualitate O navă maritimă de patrulare română, detaşată în Marea Egee, în cadrul...

O navă maritimă de patrulare română, detaşată în Marea Egee, în cadrul operaţiunii „Poseidon 2018”

-

Nava maritimă de patrulare şi intervenţie MAI 1103, din cadrul Gărzii de Coastă, va fi detaşată în Marea Egee timp de trei luni, în cadrul operaţiunii comune „Poseidon 2018”, organizată de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă Frontex, informează Agerpres.
Pe 29 aprilie, nava a plecat în misiune de la sediul Grupului de Nave Mangalia, misiunea urmând să se desfăşoare până pe 2 august, au informat Garda de Coastă şi Poliţia de Frontieră Română, prin intermediul unui comunicat.
„Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 26 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune. De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – ICC din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de PFR pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al IGPF, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei Frontex”, se arată în comunicat.
Obiectivul principal al operaţiunii „Poseidon 2018” este acela de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a UE.
„Se are în vedere derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraţionist la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, intervenţia în cazurile de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creşterea operativităţii schimbului de date şi informaţii între autorităţile implicate în operaţiune, precum şi un schimb eficient de experienţă şi de bune practici între poliţiştii de frontieră europeni”, a menţionat aceeaşi sursă.
Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia Frontex pentru gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât şi din punctul de vedere al numărului, al profilurilor şi al profesionalismului experţilor detaşaţi, a menţionat aceeaşi sursă.
Operaţiunea „Poseidon 2018” este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...