21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis le urează însănătoşire grabnică militarilor români răniţi în Afganistan

Iohannis le urează însănătoşire grabnică militarilor români răniţi în Afganistan

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj în urma atentatului din Afganistan, soldat cu numeroşi morţi şi răniţi, printre care şi opt militari români, a informat Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres.

„Am aflat astăzi cu profundă durere despre atentatul din Afganistan soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, printre care şi copii. În urma acestui tragic eveniment, opt militari români, aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, au fost răniţi. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere lor şi familiilor acestora în aceste momente de grea încercare. Le suntem alături militarilor noştri care ne reprezintă ţara cu profesionalism şi dedicare în cele mai periculoase zone din lume, pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale”, a fost mesajul preşedintelui Iohannis.

Opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device). Militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la spitalul militar din Kandahar, unde se află în stare stabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS