Acasă Actualitate Facebook lucrează la un mod de transmitere a mesajelor prin vibrații ale...

Facebook lucrează la un mod de transmitere a mesajelor prin vibrații ale pielii

-

​Cercetătorii de la Facebook testează o tehnologie prin care poți afla ce îți scrie cineva pe rețea fără să mai fie nevoie să te uiți la computer sau la telefon, informează HotNews.ro. Facebook vrea să vadă dacă poate dezvolta o tehnică viabilă prin care oamenii pot afla ce le scriu alții, cu ajutorul vibrațiilor pielii. În motivația cercetării se spune că poate fi ”devastator” să nu vezi la timp mesaje trimise de familie sau prieteni.

Compania testează un terminal care seamănă cu o mânecă și care poate transforma cuvintele în vibrații pe care utilizatorul le simte pe braț prin intermediul unor plasturi speciali. Facebook spune că, prin acastă tehnică, oamenii pot afla ce le scriu prietenii atunci când nu au cum să se uite la telefon (în ședințe, la biserică, la cinema, într-o întâlnire sau când duc plase de cumpărături în ambele mâini).

Terminalul la care s-a gândit compania poartă numele de sistem de comunicare lingvistică transcutanată și practic ”transmite pe braț o reprezentare tactilă a cuvintelor spuse sau vorbite”, ceea ce înseamnă că utilizatorii ”vor simți mesajele pe piele” și nu mai este nevoie să se uite la telefon. În engleză terminalul este numit ”transcutaneous language communication (TLC)”

ȘTIRI VIDEO GdS