18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Şapte morţi şi 20 de răniţi, într-un atentat în Kabul

Afganistan: Şapte morţi şi 20 de răniţi, într-un atentat în Kabul

Şapte persoane au fost ucise şi 20 rănite într-un dublu atentat comis în capitala afgană Kabul luni dimineaţă, la o oră de vârf, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului, informează agenţiile DPA şi France Presse. Răniţii au fost transportaţi la spitale din Kabul, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.
Un număr de jurnalişti se numără printre victimele celei de-a doua explozii produse în zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA şi agenţiei afgane de informaţii (NDS), a informat agenţia locală de ştiri ToloNews.

A doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, vizând reporterii adunaţi la locul primei explozii, a confirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul Hashmat Stanikzai.

Primul atentat, comis de un atacator sinucigaş pe o motocicletă, a avut loc cu puţin timp înainte de ora 8:00 locală lângă sediul NDS, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

„Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat în aer unde se ţinea un curs de engleză în zona Shash Darak”, a spus el.

Sediul NDS a fost ţinta unui atentat-sinucigaş în martie când un kamikaze a trecut pe jos de barajul poliţiei şi s-a aruncat în aer la intrarea în birouri.

Talibanii din Afganistan au anunţat săptămâna trecută că încep ofensiva, la fel ca în fiecare primăvară. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de înregistrare a alegătorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morţi.

Oficialităţile din domeniul securităţii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul şi în alte regiuni din Afganistan, înaintea alegerilor parlamentare programate în octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS