US Air Force anunță că a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Minuteman III lansată de la baza californiană Vandenberg, relatează Agerpres, citând AFP.
“Un test este fiabil dacă racheta a fost lansată, dacă şi-a încheiat cursa în interiorul unui culoar de securitate determinat, dacă echipamentele i-au funcţionat corespunzător, dacă datele au fost primite şi dacă zona sa de impact (…) corespunde ţintei stabilite”, potrivit unui comunicat al Comandamentului forţelor aeriene americane responsabil cu forţa de descurajare, Air Force Global Strike Command.
Deşi racheta “a atins ţinta preconizată”, analiza datelor nu va fi făcută publică. Testul, primul de la începutul anului, era prevăzut de mai mult timp.
În ciuda sfârşitului Războiului Rece, SUA dețin sute de rachete Minuteman III în silozuri de lansare de pe tot cuprinsul ţării.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.