6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimul termen al procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu

Ultimul termen al procesului în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, miercuri, ultimul termen al procesului în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două subalterne de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.
Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017, având 13 termene de judecată, potrivit Agerpres.

Fosta soţie a liderului social-democrat, Bombonica Prodana, a fost singurul inculpat care a refuzat să dea o declaraţie în faţa magistraţilor, invocând o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu. În martie, ea a cerut încetarea procesului împotriva sa, susţinând că a achitat prejudiciul în acest dosar.

Trei dintre inculpaţi – Adriana Botorogeanu, Gheorghe Nicuşor şi Anisa Stoica – şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut judecare prin procedură simplificată, însă cererea lor a fost respinsă de preşedintele completului de judecată, Ştefan Pistol.

Cele mai importante declaraţii în dosar au fost date de Floarea Alesu, fosta şefă a DGASPC Teleorman, care spunea, în mai 2017, că Liviu Dragnea ştia de situaţia celor două angajate care nu veneau la serviciu şi lucrau de fapt la sediul PSD Teleorman.

De asemenea, Mirela Chera (martor), şef serviciu asistenţă socială în cadrul DGASPC Teleorman, declara la un termen al procesului din noiembrie 2017 că Liviu Dragnea era perceput în judeţul Teleorman ca “Dumnezeu” şi toţi îl ascultau deoarece “nimeni nu făcea altfel, să nu îl supere”.

Anisa Stoica, angajată de la DGASPC Teleorman, dar care şi-a desfăşurat activitatea la organizaţia locală a PSD, a declarat în sala de judecată că îi era frică de Liviu Dragnea, dar că nu făcea parte din “gaşca” acestuia şi nici nu s-a simţit protejată de el.

Liviu Dragnea a fost audiat pe 21 martie 2018, el susţinând în faţa magistraţilor că a fost trimis în judecată de DNA fără probe, doar pe “declaraţii, bârfe şi zvonuri auzite la şpriţ”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS