5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL a depus un proiect de lege privind abrogarea TVA Split: Este o frână inutilă pusă mediului de afaceri

PNL a depus un proiect de lege privind abrogarea TVA Split: Este o frână inutilă pusă mediului de afaceri

PNL a depus cinci propuneri legilsative care vizează, în principal, abrogarea TVA split și finanțarea ONG-urilor, informează HotNews.ro.
TVA Split este o ”frână inutilă” pusă mediului de afaceri și a dus la creșterea costurilor birocratice ale agenților economici de bună-credință, susțin liberalii. Din pachetul legsilativ al PNL mai face parte legea anti-discriminare în finanțarea ONG-urilor, care își propune să elimine criteriul discriminatoriu introdus prin OUG nr.25/2018.
Astfel, PNL propune ca microîntreprinderile care sponsorizează organizații nonprofit să beneficieze de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venit până la 20%, indiferent de obiectul de activitate al ONG-ului.
Proiectul mai prevede majorarea de la 2% la 3,5% a cotei din impozitul pe veniturile persoanelor fizice care poate fi donată pentru susţinerea entităţilor nonprofit, fără a genera discriminări între acestea.
Pachetul de legi mai reglementează deducerea cheltuielilor salariale pentru zilele libere legale, extinderea facilității profitului reinvestit la mijloace de transport noi și transparentizarea criteriilor privind codul de plată al TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS