Debitul Dunării la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş va fi în scădere în următoarea săptămână, până la valoarea de 8.400 de metri cubi pe secundă (mc/s), dar se va situa în continuare peste media multianuală a lunii aprilie stabilită la 7.900 mc/s, relevă prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), potrivit Agerpres.
Conform hidrologilor, până pe data de 28 aprilie, la ora 07:00, în aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în scădere. În prima parte a perioadei se va depăşi Faza I de Apărare la Zimnicea, Feteşti, Hârşova şi Brăila, iar pe toată durata intervalului de prognoză la Cernavodă şi pe sectorul Isaccea – Tulcea.
INHGA a emis o avertizare Cod galben de inundaţii pe Dunăre, valabilă până pe data de 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Galaţi, judeţele Galaţi şi Tulcea.
În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, în intervalul 22 aprilie, ora 7:00 – 28 aprilie, ora 7:00, debitele medii vor fi în prima zi a intervalului de prognoză în scădere uşoară, exceptând unele râuri din vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

AGERPRES

Monica Stuparu
Lucrează din 1998 la Gazeta de Sud şi consideră că unul dintre secretele reuşitei în acest domeniu este seriozitatea. E o persoană deschisă la ceea ce este nou, iar cea mai recentă provocare este să descopere tot ce se întâmplă în sistemul medical din Oltenia şi să ofere cititorilor informaţii corecte şi echidistante.