8.9 C
Craiova
vineri, 29 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Debitul Dunării, în scădere în următoarea săptămână

Debitul Dunării, în scădere în următoarea săptămână

Debitul Dunării la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş va fi în scădere în următoarea săptămână, până la valoarea de 8.400 de metri cubi pe secundă (mc/s), dar se va situa în continuare peste media multianuală a lunii aprilie stabilită la 7.900 mc/s, relevă prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), potrivit Agerpres.
Conform hidrologilor, până pe data de 28 aprilie, la ora 07:00, în aval de Porţile de Fier, debitele Dunării vor fi în scădere. În prima parte a perioadei se va depăşi Faza I de Apărare la Zimnicea, Feteşti, Hârşova şi Brăila, iar pe toată durata intervalului de prognoză la Cernavodă şi pe sectorul Isaccea – Tulcea.
INHGA a emis o avertizare Cod galben de inundaţii pe Dunăre, valabilă până pe data de 30 aprilie, ora 16:00, pe sectorul aval Galaţi, judeţele Galaţi şi Tulcea.
În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, în intervalul 22 aprilie, ora 7:00 – 28 aprilie, ora 7:00, debitele medii vor fi în prima zi a intervalului de prognoză în scădere uşoară, exceptând unele râuri din vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.

AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Rinitele alergice sezoniere afectează până la o treime din...

Polenul, dar și vegetația urbană, prin prezența plantelor alergizante (ambrozia) cresc riscul dezvoltării afecțiunilor alergice. Prevalența condițiilor alergice s-a mărit semnificativ în...

Modernizare mai scumpă pentru trei străzi din Craiova

Strada Plopului, Mesteacănului şi Trandafirului sunt trei străzi dintr-un pachet de 27 care vor fie modernizate pe acordul-cadru până la sfârșitul anului...