3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis atacă la CCR legea prin care se șterg interdictiile ANI aplicate parlamentarilor până în 2013

Iohannis atacă la CCR legea prin care se șterg interdictiile ANI aplicate parlamentarilor până în 2013

Președintele Klaus Iohannis a sesizat la Curtea Constituțională legea inițiată de deputatul PSD Florin Iordache prin care încetează interdictiile aplicate de Agenția Națională de Integritate parlamentarilor până în 2013, după ce pe 10 aprilie parlamentul a respins cererea de reexaminare formulată de șeful statului la acest proiect, informează HotNews.ro. În textul sesizării, Iohannis face referire și la angajamentele României în cadrul MCV.
Conform inițiativei, adoptată în decembrie anul trecut, interdicțiile aplicate deputaților și senatorilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenția Națională de Integritate și care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007 – 2013, până la intrarea în vigoare a Legii 219/2013 pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, încetează de drept.
Curtea Constituțională s-a mai pronunțat o dată pe această lege, când a fost adoptată inițial, și a respins sesizarea formulată atunci de parlamentarii opoziției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS