11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnalta Curte sesizează CCR în dosarul lui Sebastian Ghiţă cu o excepţie privind audierea martorilor cu identitate protejată

Înalta Curte sesizează CCR în dosarul lui Sebastian Ghiţă cu o excepţie privind audierea martorilor cu identitate protejată

Un complet de la Instanţa supremă, care judecă dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este acuzat acuzat de corupţie şi şantaj, a decis vineri să sesizeze Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate în legătură cu audierea unei persoane cu dublă calitate în acelaşi dosar, martor protejat şi martor cu identitate reală, informează HotNews.ro.

„Faţă de faptul că în această cauză au fost audiate aceleaşi persoane în calitate reală şi calitate de martor cu identitate protejată, invocăm din oficiu excepţia de neconstituţionalitate a articolelor 114 şi 129 din Codul de procedură penală. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că, prin audierea aceleiaşi persoane în dublă calitate, martor cu identitate reală şi martor cu identitate protejată, se aduce atingere dreptului la un proces echitabil. Dispunem sesizarea Curţii Constituţionale pe aceste aspecte”, a decis completul de judecată.

Decizia de sesizare a Curţii Constituţionale vine după ce mai mulţi martori din acest dosar, printre care şi fostul deputat Vlad Cosma, au susţinut că au fost audiaţi atât ca martori cu identitate reală, dar şi ca martori cu identitate protejată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS