16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa prelungeşte până la finalul lunii octombrie controalele la frontiere

Franţa prelungeşte până la finalul lunii octombrie controalele la frontiere

Franţa a comunicat Comisiei Europene că va prelungi controalele la frontierele sale până la sfârşitul lunii octombrie, din cauza persistenţei ameninţării teroriste, informează AFP, citând surse de pe lângă executivul european.
„Am primit notificarea Franţei în această săptămână’ pentru o nouă prelungire cu şase luni a acestor controale, peste de perioada actuală care se încheie la 30 aprilie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei, citată și de Agerpres.
Această ‘notificare’ trimisă Bruxellesului va permite continuarea controalelor, reintroduse după atentatele de la Paris din 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, şi reînnoite periodic de atunci pentru şase luni.
Contrar controalelor temporare justificate din cauza problemelor legate de migraţie, cele având ca motiv chestiuni de securitate nu necesită oficial undă verde din partea Comisiei Europene, în conformitate cu regulile spaţiului Schengen de liberă circulaţie.
Spaţiul Schengen este o zonă de liberă circulaţie unde controalele la frontiere au fost eliminate pentru călători, cu excepţia unor derogări temporare.
În prezent, spaţiul Schengen grupează 26 de ţări, dintre care 22 de state membre ale UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS