16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApelul la pace al lui Papa Francisc făcut de Paștele catolic

Apelul la pace al lui Papa Francisc făcut de Paștele catolic

Papa Francisc, în mesajul „Urbi et Obri” de Paştele catolic, a lansat un apel la reconciliere în Ţara Sfântă, afirmând că „cei lipsiţi de apărare” nu sunt cruţaţi de conflictul de acolo, la două zile după ce 16 protestatari palestinieni au murit în confruntările cu forţele de securitate israeliene.

În discursul său din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru de la Vatican, în faţa a zeci de mii de persoane, Suveranul Pontif a lansat un apel la pace în întreaga lume, menţionând Ţara Sfântă, Ucraina, Siria şi Peninsula Coreea, informează agenţia Bloomberg.

Aparent făcând direct referire la confruntările de vineri de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, Papa Francisc a lansat un apel la „reconciliere pentru Ţara Sfântă, care în aceste zile se confruntă cu rănile unui conflict în curs de desfăşurare care nu cruţă oamenii lipsiţi de apărare”.

Suveranul Pontif a îndemnat la încetarea „carnajului” din Siria, „a cărei populaţie este epuizată de un război care aparent nu are sfârşit”.

Şeful Bisericii Catolice şi-a exprimat speranţa că „fructele dialogului” vor aduce pace şi armonie în Peninsula Coreea, în condiţiile detensionării relaţiilor între cele două Corei după Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Pentru Ucraina, Papa Francisc a îndemnat la consolidarea acţiunilor de reconciliere naţională. Liderul catolic a mai lansat un apel la pace şi armonie în Sudanul de Sud, Republica Democratică Congo şi Venezuela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS