0.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Actualitate SUA: Proteste după uciderea unui tânăr de culoare

SUA: Proteste după uciderea unui tânăr de culoare

-

În jur de 200 de protestatari au ieșit în faţa Primăriei din Sacramento, apoi au pornit în marş spre centrul vechi al oraşului, după ce Clark, un tânăr de culoare în vârstă de 22 de ani, a fost  împușcat mortal de polițiști. Autopsia a contrazis explicațiile poliției, aratând că bărbatul nu era înarmat și a fost împușcat din spate, scrie Reuters.

Ei au purtat pancarte și au scandat „Ne împuşcaţi, vă reducem la tăcere”.Clark, tatăl a doi copii, a fost împuşcat în curtea bunicilor lui de către politiştii care au răspuns unui apel care semnala că cineva ar sparge geamurile. Poliţia a transmis că agenţii au tras 20 de focuri de armă spre bărbat deoarece se temeau că acesta este înarmat. Mai târziu s-a descoperit însă că el ţinea în mână un telefon mobil.

O autopsie efectuată independent a contrazis spusele polițiștilor, care au susținut că tânărul împușcat s-ar fi îndreptat amenințător către ei, și a arătat că acesta a fost împușcat de mai multe ori în spate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Narcis Stoian este noul șef la DSP Gorj

Narcis Stoian a fost numit director interimar al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Carmen Ivanov, destituită...