14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații MTS protestează la Ministerul Muncii

Angajații MTS protestează la Ministerul Muncii

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează, miercuri, în faţa Ministerului Muncii, în semn de nemulțumire față de inechităţile salariale. La acţiunea de protest ar urma să fie prezente circa 300 de persoane.
Liderii SNST vor depune revendicările cu privire la inechităţile din salarizarea domeniului la Guvernul României, Ministerul Muncii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă.
În document, se mai spune că tratamentul inegal şi discriminatoriu legiferat prin adoptarea Legii-cadru nr. 153/2017 în ceea ce priveşte salarizarea personalului din domeniile Sport şi Tineret, dar şi ignorarea propunerilor de corecţie şi a amendamentelor depuse, au determinat menţinerea celui mai scăzut nivel de salarizare dintre toate categoriile de bugetari din România, iar astfel, reîncadrarea personalului şi comprimarea a 70% din totalul salariilor la un cuantum de 1300 lei net, nediferenţiat pe funcţii, grade, trepte, gradaţii “au dus la apariţia unor situaţii aberante pe care le-am semnalat în repetate rânduri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS