8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Poliţia a ucis şase suspecţi ai unui atentat

Egipt: Poliţia a ucis şase suspecţi ai unui atentat

Poliţia egipteană a ucis duminică şase militanţi islamişti suspectaţi de implicare într-o tentativă de asasinat a directorului serviciilor de securitate ale oraşului Alexandria, a informat Ministerul de Interne, citat de AFP.
Sâmbătă, cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, doi poliţişti au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană la Alexandria (nord), la trecerea unui convoi în care se afla directorului serviciilor de securitate ale oraşului, generalul Mostafa al-Nemr, care a scăpat nevătămat.
Într-un comunicat, Ministerul de Interne a afimat că poliţia i-a urmărit pe membrii unei celule aparţinând mişcării islamiste Hasm în provincia Behaira, omorând şase dintre aceştia într-un schimb de focuri.
Atentatul comis sâmbătă nu a fost revendicat.
Autorităţile egiptene acuză Hasm că este ramura armată a Fraţilor Musulmani, confrerie decretată „teroristă” de către putere.
Gruparea Hasm a revendicat în 2016 mai multe atentate împotriva poliţiei, unor responsabili şi judecători la Cairo. În revendicările sale nu şi-a proclamat însă niciodată afilierea la Fraţii Musulmani, mai notează AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS