16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 6 kilograme de heroină descoperite de polițiștii de frontieră de la Calafat

Peste 6 kilograme de heroină descoperite de polițiștii de frontieră de la Calafat

O echipă comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit în mașina cu care călătoreau doi cetățeni bulgari, 12 pachete care conțineau aproximativ 6.2 kg de substanță maronie, suspectă a fi heroină. Drogurile au fost descoperite vineri după-amiază, în jurul orei 15.30. La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind cu un autoturism marca Volvo înmatriculat în Bulgaria, doi cetățeni bulgari, în vârstă de 24, respectiv 26 de ani.

”Acționând în baza unei analize de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului. Astfel, polițiștii de frontieră au depistat, într-un spatiu special amenajat în lateralele banchetei din spate, 12 pachete, în greutate de aproximativ 500 grame fiecare, ce conțineau o substanță maronie, suspectă a fi heroină. Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor două șpersoane, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, acestea au fost preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor”, au precizat polițiștii de frontieră.

Aceștia din urmă au mai explicat că, în urma cercetărilor preliminare făcute de autorităţile bulgare, s-a constatat substanța maronie(6.203 grame) este heroină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS