13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePârâul Nadeş, poluat cu mii de litri de motorina scursă dintr-o cisternă care s-a răsturnat

Pârâul Nadeş, poluat cu mii de litri de motorina scursă dintr-o cisternă care s-a răsturnat

Pârâul Nadeş, afluent al râului Târnava Mică, a fost poluat cu motorina scursă dintr-o cisternă care s-a răsturnat, vineri, pe DN13, în localitatea Chendu, neexistând mortalitate piscicolă, transmite Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă trimis, sâmbătă, de Administraţia Bazinală de Apă Mureş, pârâul Nadeş, afluent al râului Târnava Mică, a fost poluat cu motorina scursă de la cisterna care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

”Din cauza înclinaţiei accentuate a cisternei, pe lângă capacul primului compartiment (capacitate 9.000 litri) a început să se scurgă motorina. Trei salariaţi din cadrul Sistemului Hidrotehnic Târnava Mică Târnăveni au intervenit imediat pentru limitarea poluării şi au început colectarea combustibilului în recipienţi metalici şi din plastic (…) În sprijinul lor au venit încă cinci salariaţi ai Formaţiei de Intervenţie Rapidă din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş, care au intervenit cu materiale absorbante”, potrivit sursei citate.

Zona în care s-a scurs motorină a fost izolată cu baloţi de paie. ”Au fost desfăşurate şi montate şase baraje, 300 bucăţi lavete şi trei rulouri, toate absorbante, astfel au fost colectaţi peste 5.000 litri de motorină. Datorită intervenţiei imediate şi a măsurilor întreprinse, scurgerile de motorină din cisternă au fost stopate în noaptea de vineri spre sâmbătă”, potrivit Administraţiei Bazinală de Apă Mureş. S-au colectat probe de apă atât de la faţa locului, cât şi de la confluenţa cu râul Târnava Mică, pentru analize de laborator. ”Nu s-a constatat mortalitate piscicolă. Se observă mici pete şi irizaţii locale cu produse petroliere, dar datorită debitelor mărite ale pârâului Nadeş diluţia este foarte mare”, potrivit comunicatului de presă.

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş au intervenit vineri şi sâmbătă pentru transvazarea motorinei. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mureş, Andreea Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul s-a produs din cauză că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS