20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile franceze au reţinut un al doilea suspect pentru atacul terorist din Trebes

Autorităţile franceze au reţinut un al doilea suspect pentru atacul terorist din Trebes

Poliţia franceză a arestat o a doua persoană suspectată că ar fi implicată în atacul armat comis în localitatea Trebes, în urma căruia patru persoane au fost ucise, a informat o sursă judiciară, citată de agenţia Reuters.

Potrivit cotidianului Le Figaro, femeia reţinută de poliţia franceză este o rudă a atacatorului. Un cetăţean francez de origine marocană în vârstă de 26 de ani, suspectat de radicalizare islamică, a luat, vineri, mai mulți ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, situată în apropierea oraşului Carcassonne din sudul Franţei. În timpul atacului, francezul de 26 de ani a anunţat că este membru al reţelei teroriste Stat Islamic și a solicitat eliberarea lui Salah Abdeslam, bărbatul acuzat că a comis atentatele din Paris(2015).

În timpul atacului, jandarmul francez Aranud Beltrame a cerut să fie luat ostatic în schimbul altei persoane. Jandarmul a fost rănit grav când trupele de elită au luat cu asalt supermarketul din orașelul Trebes și l-au ucis pe atacator, iar ulterior a decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS