13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Poliţiei Române, marcată la IPJ Dolj

Ziua Poliţiei Române, marcată la IPJ Dolj

 

La data de 25 martie 2018 se împlinesc 196 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, 196 de ani de devotament şi profesionalism în slujba cetăţenilor.
Pentru a marca această sărbătoare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost desfăşurate o serie de activităţi, premergător acestei zile, printre care trebuie amintite Cupa Poliţiei Doljene şi Cupa Presei la Tir, cu această ocazie fiind avansaţi in gradul următor 95 agenţi de poliţie şi 55 ofiţeri de poliţie.
In aceasta dimineata, în Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu a avut loc sedinţa festivă. Au participat prefectul Judeţului Dolj – Dar Narcis Purcărescu, primarul municipiului Craiova – Mihai Genoiu, Ion prioteasa – Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, dar şi reprentanţii celorlalte instituţii de aplicare a legii, parteneri în lupta împotriva criminalităţii.
Invitaţii au ţinut să adreseze pe lângă tradiţionalul La mulţi ani! şi felicitari poliţiştilor doljeni pentru activităţile desfăşurate zilnic.
Ca în fiecare an, în mijlocul poliţiştilor doljeni au fost delegaţii străine din Republica Serbia – Regiunea Zajecar şi din Republica Bulgaria – Regiunia Vidin.
Comisar şef de poliţie Dr. Constantin Nicolescu a acordat plachete aniversare unor persoanlităţi locale şi reprezentanţilor delegaţiilor străine pentru implicarea în desfăşurarea sarcinilor nobile pe care societatea civilă le-a încredinţat poliţiştilor.
Festivitatea a continuat cu premierea câştigătorilor Cupei Poliţiei Doljene la concursurile sportive.
Pe parcursul sedinţei festive invitaţii au avut parte de mai multe surprize printre care un moment de cantece patriotice sustinut de Corul Colegiului Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.
Invitaţi au fost şi membrii Ansamblului Folcloric Maria Tănase.
Artiştii au pregătit un moment special, incluzând doine, dar şi cântece specifice zonei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS