10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE - Luare de ostatici într-un supermarket din Franţa. Cel puţin doi oameni au fost ucişi (VIDEO)

UPDATE – Luare de ostatici într-un supermarket din Franţa. Cel puţin doi oameni au fost ucişi (VIDEO)

UPDATE 16:31 Doi oameni au fost uciși dupa ce un atacator ce striga “Allahu Akbar” a tras catre polițiști și a luat ostatici într-un magazin din sud-vestul Franței. Potrivit HotNews.ro, alte trei persoane au fost rănite, una serios, a declarat Reuters o sursă din poliție. Primarul din Trebes a spus că înăuntru, cu teroristul, a mai rămas un singur ofițer, restul ostaticilor fiind liberi. Potrivit presei franceze atacatorul este un marocan aflat pe o listă cu militanți radicalizați. El ar cere eliberarea lui Salah Abdeslam.

UPDATE 14:01
– Mai multe persoane au fost rănite în acest atac terorist, anunţă Realitatea TV.

UPDATE 13:41 Martorii au precizat că un bărbat înarmat a intrat în supermarket în jurul orei locale 11 (12, ora României) şi a tras mai multe focuri de armă, relatează BFMTV.

Potrivit ziarului La Dépêche du Midi, atacatorul a intrat în supermarket, unde a deschis focul asupra unui ofiţer de securitate, iar ulterior a luat mai mulţi ostatici.

Forţele speciale de Poliţie au ajuns la supermarketul ”Super U”. Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că în zona supermarketului are loc o amplă operaţiune a forţelor de securitate şi i-a îndemnat pe oameni să evite zona pentru a facilita accesul forţelor de securitate.

––––
13.09 Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici într-un supermarket din oraşul Trebes (sudul Franţei), iar atacul este revendicat de Statul Islmic, notează AFP, citând parchetul francez. Un poliţist a fost rănit.

„O intervenție a poliției este în curs în Trebes. Intervenția forțelor de poliție și de securitate este prioritară. Vom da mai multe informații, nu răspândiți zvonuri”, transmite ministerul de interne de la Paris, citat de HotNews.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS