9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon scapă de dosarul pivind retrocedarea fostei Case a Copilului

Solomon scapă de dosarul pivind retrocedarea fostei Case a Copilului

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat în această seară o sentință definitivă în dosarul în care care Antonie Solomon, fostul primar al municipiului Craiova, a fost acuzat de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea unei clădiri de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului. În același dosar, Nicoleta Miulescu, secretara primăriei la data faptelor, și Liana Grigorie, fost consilier juridic, au fost acuzate tot de abuz în serviciu.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2007, „inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova și preşedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001, împreună cu cele două inculpate, și-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu cu prilejul emiterii unei dispoziţii de restituire în natură a unui imobil compus din teren în suprafaţă de 1.310 mp şi clădire în suprafaţă de 330 mp, situat în municipiul Craiova“. Este vorba de o clădire de pe bulevardul Nicolae Titulescu, în care a funcționat în anii ‘50 Casa Copilului.
Inițial, Curtea de Apel Craiova a dispus, în decembrie 2016, achitarea celor trei inculpați. Procurorii DNA au formulat apel la Curtea Supremă, instanță care s-a pronunțat în acestă seară, printr-o hotărțre definitivă.
Judecătorii Bucureșteni au hotărât să schimbe încadrarea faptelor din abuz în serviciu în neglijență în serviciu, după care au dispus încetarea procesului penal față de cei trei inculpați. Asta pentru că, între timp, infracțiunea de neglijență în serviciu s-a prescris.
Interesant este faptul că instanța a dispus „anularea dispozitiei nr.14851/19.07.2007, emisă de inculpatul Solomon Antonie, în calitate de primar al municipiului Craiova, judetul Dolj, de restituire în natură a imobilului din municipiul Craiova, str.Severinului nr.46”. Problema este ca, intre timp, cladirea a fost vanduta unei societati comerciale, iar Primaria Craiova are la dispozitie 30 de zile pentru a formula o actiune civila impotiva succesoarei femeii care a obtinut cladirea de la Primaria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS