Administratia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea pentru intervalul 19 martie – 1 aprilie.
În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între două şi patru grade şi a minimelor între -6 şi -2 grade. În cea de-a doua săptămână se va încălzi treptat, astfel că, până la finalul intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge la 12 – 13 grade, iar minimele la două grade. Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar mai ales între 19 şi 23 martie, când acestea vor fi mai intense şi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, iar media temperaturilor, atât diurne, cât şi nocturne, se va situa sub pragul de îngheţ sau doar uşor peste acesta, în cea mai mare parte a intervalului. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în jurul datei de 23 martie, când media maximelor va fi de -6 grade şi a minimelor de -12 grade, iar cele mai ridicate între 25 şi 27 martie, când se vor atinge medii termice de 3 grade – ziua şi de -3 grade, pe timpul nopţilor. Totodată, sunt prognozate precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare aproape în fiecare zi, cu o probabilitate mai mare până în data de 23 martie şi după data de 26 martie.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.